MRIMTTSSON

Vill ni ha musiktips?

Kategori: la musique

 
Jag har lyssnar på några låtar med Beach Fossils men deras nya album är verkligen bra. De känns nästan som Iceage fast med gitarrerna inställda på clean eller något råare Vampire Weekend/Bombay Bicycles Club sound. Helt enkelt bra när dimman breder ut sig över Göteborg eller man försöker hinna göra sig klar innan bussen till skolan går.
 
 
Girl from the North Country/Girl of the North Country
Vare sig det är orginal versionen från Bob Dylans Freewheelin' Bob Dylan eller Dear Noras cover eller om jag spelar den själv på gitarr, så är jag helt enkelt besatt av den just nu. Man blir förtrollad av gitarrplinket. Galet. Galet fin. Galet bra. Galet helt enkelt.
 
Andra låtar:
 

Lockar, hamburgare och kartor

Kategori:

 
En dag pekade jag och Malin ut roliga namn på städer och ställen vi ville åka...
 
 
Samma morgon hade jag vaknat upp med massa flätor som sedan förvandlades till ett megakrull som gick en tidigt död på väg till bussen.
 
 
Några timmar senare var jag och Axel på Max innan vi for på teater vid Redbergsplatsen, där våra vänner spelade upp sin egna pjäs och var jättebra.

En soppkväll

Kategori:

 
En kväll gjorde jag, Annie och Oskar spenatsoppa efter att vi kaosat lite. Som efterrätt dansade vi samba och Oskar attackerade vårt pepparkakshus ett antal gånger innan vi somnade.
 

Tre skivor

Kategori: la musique

 
Ibland när man desperat letar efter ny musik kan man finna band som man lyssnat på någon enstaka låt av, Little Joy var ett sådan. Förra året lyssnade jag igenom hela skivan och upptäckte att min favorit i The strokes, trummisen Fabrizio Moretti var en av medlemarna. Tillsammans med Rodrigo Amarante (Los Hermanos) och Binki Shapiro (som släppte en skiva med Adam Green detta året) släppte han en självbetitlad platta år 2008. De blandar sina latinamerikanska rötter med distad sång, stämmor och glada melodier kombinerat med lugnet som Binki skapar i låtar som Don't Watch Me Dance. Egentligen finns det ett visst lugn i alla deras låtar likt en siesta och det är kanske därför de är så behagliga att lyssna på.
 
 
 
 
Jag kom ihåg när jag fann The Kills i den första Nylon-tidningen jag köpte i sjuan och inte så långt efter det började jag och min syster lyssna på dem. När Emma skulle ge Midnight Boom som present passade vi båda på att ladda in den i ipoden och jag var fast. Jamie Hince på en distad gitarr passa så perfekt med Alison Mossharts röst och deras simpla trumslag. De kan göra allt från låtar som Cheap and Cheerfull och lugnare men lika träffsäkra Goodnight Bad Morning och Black Ballon. Fyra år senare är den lika fantastiskt och jag kallar fortfarande Emma My little tomato och hon mig My little Hurricano från refrängen i Last Day of Magic.
 
 
 
 
Animal Collectives album med ett av de svåraste namnen är på min topp 5 musikfynd 2012 (tillsammans med Masshysteri och Iceage). Jag vet inte riktigt varför jag fastnade för dem just förra året eftersom jag lyssnat på dem innan. Men förutom klassikerna Brother Sport, My Girls, Purple Bottle och Fireworks började jag lyssna på Lion In a Coma och Summertime Clothes. Efter att jag tagit mig igenom deras album insåg jag vilket mästerverk Merriweather Post Pavilion är, från introlåten In The Flowers med de mystiska elektroniska havsljud och snabba trummor till sista låten. Med låten Bluish fylls man av känslan att vara förälskad, medan man kan dans-sjunga till Lion In a Coma och Brother Sport. Efter att ha nämnt inprincip nästan alla låtar kan jag säga att deras rythm-kombinationer, stämmor, texter, djungelljud, elektroniska ljud, allt gör skivan bajsbra helt enkelt.

 

What goes on in your mind

Kategori:


 
 
 
 
En kväll spenderade jag hos Imelda. Vi gjorde pizza medan vi lyssnade på en fransk gammal lp som hon hittat och hängde med Milton innan vi gick ut på födelsedagsfirande som sedan blev till en svarklubbsdans.
 
Lite musik:
(hjärta på att de har spansk undertext i What goes on)