MRIMTTSSON

Babes

Kategori: allt å alla

Elin, Ellen och jag får till Amhult för att fixa vår replokal. Sen så blev jag och Elin glassbabes och Ellen behövde inte en glass för att vara en babe. Sen så åt vi vår glass och saknade vår fjärde babe.
Ikväll ska jag och Ellen se Moonrise Kingdom. Weooooh!

2 veckor

Kategori: allt å alla

Jag har sett alldeles för många och för lite filmer, men har i alla fall sett på Beatles filmer.
Hängt med Malin och handlade citroner för göra lemonad.
Vi drack vår lemonad på hennes ballkong och klippte min lugg,
Bjöd hem fröken Luft en dag på pizza och satt i min trädgård.
Jag följde med Ellens paranteser till flygplatsen för att hämta henne och fara till en "välkommen hem"-middag med massa god mat,
Kaffe och hål i strumpbyxorna.
På midsommar plockade jag och min mor blommor i trädgården och fraktade dem till Lena. Det blev som en trädgård i min påse.
Firat midsommar med Imelda, systrarna Sahlin och deras vänner. God mat var det!
<3
Jag cyklade även runt med Elin mitt i natten tills min cykel gick sönder och jag fick gå hem.
Träffade Minéa och gjort kladdigaste kakan. Har ingen bild på henne men här är en när jag sover.
Jag har läst i min fåtölj tills det blivit en annan dag och solen vaknat igen.
Malin och jag hjälpte Malin med kläder till en fotografering, sen for Malin hem till mig, vi åt och spelade gitarr innan hon begav sig. Jag såg ut som en Sverigeflagg med min regnkappa, blå jeans och kånken.
Jag gick hem till den andra Malin som flaggan på kvällen och sov hos henne.
Målade djur på skor medan jag väntade på Ellen.
Åkte hem till stadsbo Ellen och spelade lite. Var förvirrad i hennes hiss och kom inte på vilket plan hon bodde på, men hamnade rätt ändå.
Jag och Sara hade picknick i Slottskogen.
Malin kramades med dinosaurie på väg till svartklubb.
Gick hem med Ellen från krysset.
Igår åt jag lunch med min mamma och träffade Imelda i solen.
Jag har även gjort min egna grapemonad.

Hultsfred

Kategori: allt å alla

Bildbombar med de få bilderna jag tog på hultsfred förra veckan.
Jag tog festivalbussen i sällskap av Majorna. Här är en av dem, Ganster-Isak.
Jag bodde i mitt grymmaste tält någonsin. Trogen sedan Emmaboda 2011. Först bodde Axel med mig. Det var fint att hitta honom filosoferande medan han lyssnade på Arctic Monkeys.
Träffade den bästa Karlstadbon, Elin. Hon hade blivit attackerad så hjälpte min saknade vän genom att göra hennes sugmärke till en gubbe istället. Han fick en hatt sen och Elin silverhår.
På torsdagen kom working girl Josefin och bodde med oss.
Dagen efter flyttade Axel och Malin flyttade in. Hon var nog fräschast på hela festivalen.
Bästaste The Cure spelade till halv fyra på natten.
Jag förtärde ett päron en tidig lördag.
Lördagen var regn.
Michelle och jag såg The XX.
Ellen och Malin på Gorillaz Soundsystem.
Stjärnhimmel på M83.
Under hela festivalen kladdade jag på min arm och lilla väska. Det var nog allt.

I min webb har jag...

Kategori: allt å alla

- Poserat med Beach House nya album.
-Hängt med blommor i håret.
- Attackerat Malin med min sura svan till hand.
- Ätit massa frukt
- Klippt min lugg så den ser lite efterbliven. Fast nu verkar den trivas.

Berlin

Kategori: andra platser

På morgonen innan vi for till Berlin så packade jag det sista och väntade på att tiden skulle gå. Jag skulle till Oskar för att göra det sista på matten.
Han försov sig och jag var för tidig så jag hälsade på en annan majornabo, Lena. Vi tittade på ett italiensk matlagningsprogram.
Efter att Oskar och jag köpte matsäck tog vi vagnen till centralen och mötte upp de andra.
Annie var min trogna färdkamrat, även om vi sprang runt över hela tågvagnen. Svanen fick också hänga med.
Malin och Elvira hade gnuggisar så vi tatuerade oss. Jag hade hearts on fire och Annie en svart häst. Efter ett par timmar var det byte i Malmö där vi fick någon timme på oss. Vi begav oss på jakt efter mat med en lokal guide vid namn grön fast på engelska. Flora-fantasten i mig fascinerades av träden på ett torg.
När vi var framme var det stadsvandring med guide. Vi besökte en del av muren, fann klotter med felstavning från bröderna lejonhjärta. Vi besökte även de judiska minnesmonumentet. Vi var hungriga och trött så ni ser hur glad vi var (Elvira gestaltade detta bra).
I området vi bodde i, Friedrichshain, hittade vi bästa caféet med en jättesöt servitris som tipsade oss om bra ställen att besöka. Åt en god pasta med pesto och utbytte några ord med en förbryllade och toanödig man.
Vi checkade in och strosade runt i vårt fina området ännu mer. Fann skivaffärer, second hand och bra matställen.
Andra dagen besökte vi judiska museet. Jag fastnade direkt för de vita stenväggarna och golven. För att inte nämna deras tak i cafét. Här hade jag även en toa-upplevelse då de hade en blåstork i toan.
The Garden of Exil.
Jag gillade hur arkitekten Daniel Libeskind format huset och gjort det till en del av utställningarna.
Ett av de återkommande tomma utrymmen, eller the void och empty spaces som de också kallas.
Sedan for vi två hållplatser bort till Kreuzberg och gick på marknad. Jag önskade att jag bodde i Berlin så man skulle kunna handla sin mat där. Vi åt och jag inhandlade hounung genom kroppspråk och få tyska ord av en icke engelskspråkig äldre man. Sedan tog vi en fika på ett spanskt hipster café. Inte nog med att det tyska vattnet inte är en hit så mitt te smakade blä, vi lyckades även skämma ut oss och nästan ta en springnota.
När vi betalat gav vi oss ut på äventyr igen, vi studerade en tysk familj och fann en mörk trappuppgång. Den verkade leda till en skrivaffär men vi började tveka och undrade om den inte ledde till en mördare.
Som tur var gjorde den inte det. Istället kom vi till ett av berlins kändaste techno skrivaffärer, fast det visste vi inte då. Mystisk industriell musik spelades och förvirringen var ett faktum när skivorna var sorterade i skivbolag.
Innan vi fortsatte vår färd tog Annie igen sig i trappuppgången och jag fann roligt klotter. På vår väg stötte vi också på en lustig kyrka som var ett dagis.
Runt hörnet köpte jag en rolling stones skriva från Israel.
Vi åt glass i väntan på...
att våra bilder skulle framkallas.
Oskar var nöjd.
Vi passerade Lena Str. och placerade oss på ett 60-tals inspirerat café.
Vi åt jättegod thai-mat i en resturang med en ladyboy och dekorationen som de thailändska kungaparet.
"The Money King" -(Malins bild)
Sista dagen var det uppdrag. Alla fick lappar med olika saker de skulle göra. Jag parades ihop med Lowe.
Vi frågade en man som ägde en antikaffär om ett tips på bra ställe i närheten så vi begav oss dit efter jackprovning. Men vi hamnade fel. Fast det var trevligt ändå.
Vi lämnade klassen och åt frozen youghurt. Annie blev frälst och Elvira köpte skivor innan vi begav oss till Kunsthaus Tacheles.
Efter att vi gått lite fel och inte förstod vart man gick in, hamnade vi tillslut rätt. Här är bakgården:
Om man är i Berlin borde man definitvt besöka Tacheles. Det är ett hus som varit ockuperad av konstnärer i flera flera flera år. Men tyvärr försöker en bank lägga ner huset och dess invånare blir därför trakasserade.
På gården ligger metalverkstaden. Den har utgjort hela området som var större än en fotbollsplan, men pga banken har den minskat. Där fick vi i alla fall en svensk kompis och blev presidenter.
Malin i president-tornet.
Vårt land, Kappaland, som är ett konstprojekt.
Vi var där i tre timmar. Sedan for vi hem med nattåget. I Malmö dagen efter korsades vår väg med en trött Malin som var på väg hem från siesta.
Det blev helt enkelt en helfestlig klassresan, inte alls som jag trodde den skulle bli och Berlin är en grym stad.

MRK

Kategori: allt å alla

Jag såg Moonrise Kingdom i onsdags med min familj. Mamma och jag har peppat den sen urminnes. Dock borde man nog se den flera gånger för att verkligen få ut allt från den. Den är fantastisk. Jag ska se den igen. Ellen jag väljer dig:
(Se henne flyga ut ur en pokémon-boll, tack på förhand)

jaghjärtafrukt

Kategori: allt å alla

Mitt fejs när man får läxor sista veckan eller dagen innan.
Min nya look denna veckan.
var snofsig.

Jag har matematik-komplettering imorgon för att få ett högre betyg i matematik B och det hade suttit fint. Men det lär troligen inte ske då jag är helt avdankad för att ens kunna läsa en mening. Även gehör och musiklära-redovisning och en skamsen gitarr-lektion då jag inte gjort min läxa väntar mig. Inte konstigt att jag ser fram emot att fredagen ska vara över. Då är det helg och två dagar efter är det skolavslutning. Ytterligare en dag så far jag till Hultsfredsfestivalen. Min älskade syster flyttar också till Brighton, ska bli så grymt att hälsa på henne. Sen veckan därpå kommer Ellen (som jag saknat ihjäl) hem från Bryssel för att stanna. Det är så mycket jag ser framemot inte konstigt att sommarlovet är så välkommen, dessutom så har jag saker att se fram emot när det är över. New York med tre av mina favoritpersoner och helgrymt projektarbete. Allt som krävs är att jag överlever imorgon. Heja Mari!update: Mamma köpte en påse med massa nektariner. Är på min tredje.

Tänk när de tar slut...

 

 


...följt av...