MRIMTTSSON

5 saker

Kategori:

Jag vill...
 
- Skaffa mig en grym bollocks-tröja och ett par loafers.
 
 
 - Gå banans och inreda vår lägenhet, skall springa runt i charity shops imorgon och köpa blommor.
 
- Se Grand Hotel Budapest och Blue is The Warmest Color/La vie d'Adèle
 
 
- Göra något galet med mitt hår eller aah klippa av det eller färga det.
                                                                            
 
- Spela gitarr, musik, i band, rocka. CRAVINGSS!
 
 
Ja förutom att smaka på Axels nybakta bröd och egen kärnade smör, vara lika cool som Kim Gordon och komma på en grym tatuering då. Imorgon är jag ledig. Så jävla skönt!
 
 

post från 23 oktober

Kategori:

 
 
Här sitter jag på Hackney Picturehouse och lyssnar på ett band som egentligen inte är alls bra, låter som mitt band i sexan hade fått en injection av gbgpop. Har spotify för första gången på en och en halvvecka så vet inte vad jag ska välja när jag har friheten att välja vad som helst och spotifys rekommendationen suger ju...
 
Såååå... Vad händer?
 
Axel och jag var utan sovplats och hamnade i Elephant and Castle på ett hostel ensamma i en fängelsecell. Dock var det trevligare än det låter, hade även ett oroligt akward möte med en spanjor när jag sminkade mig på toaletten. Han vågade typ inte gå in och hängde i dörren.
 
 
Var deppig och la mig tidigt medan tre brittiska killar hade one night of freedom-galenheter som inkluderade röka gräs i vårt rums gemensamma badrum, inhalera lustgas ur patroner och försöka få en tysk engelska-elev att dra in lite helium han med. Det knasigaste var nog att en av dem lät precis som John Lennon, så läskigt lik.
 
 
Dagen efter kom bästaste Sona till vår hostel och tillsammans med henne köpte vi mat och begav oss till Clissold Park och skrattade åt vår omgivning medan vi dunkade Johnny Flynn.
 
 
På kvällen gick vi ut på äventyr, Sona och jag diskuterade feminism med någon brud vars bror tjej var från Sverige, var heartbroken på ett tak och spelade fotbollsspel med kastanjer som boll. 
 
 
Felicia och Michelle var med bl.andra.
 
 
Klottrade lite...
 
 
Dagen efter tog vi våra bakisrumpor till Sundayup Market och åt mängder av god mat, köpte muffins och kaffe innan vi fynda på Tesco och såg Blue Jasmine på Rich Mix. Den var mycket mycket bättre än jag trodde den skulle vara. Som en filmfantast borde jag vara såld på Woody Allen men är inte helt 100 med honom därav mina tvivel.
 
 
Promenerade hem efter jobbet från Arsenal Station.
 
 
Promenerade med Emma på Viber i öronen nedför Brick Lane till ett tomt Spitafield market.
 
 
Hängde med Axel vid Thamsen och Parlamentet.
 
 
 
Allt detta skedde innan.... VÅR FLYTT! I fredags efter mitt jobb mötte jag upp Felicia, Axel och Michelle med mina och A-mans väskor innan F&M drog till Camden och jag och Axel tog bussen till vårt nya hem.
 
 
Men där var vi inte länge då vi hämtade mina saker på hostlet, hängde med David när han jobbade i en bar, tog hans nycklar som inte fungerade och bröt oss därför in hos honom, Pierce och Richards lägenhet. Där åt vi fryst pizza och drack mjölk tills Pierce kom och fick chocken att ha två svenskar ätandes i sig pizza vid sitt bord.
 
 
I Lördags for vi till Ikea. Gick i 30 minuter för att komma fram till Ikea from Hell. Det var skrikande barn överallt och inga riktiga kanelbullar. Men vi fick med oss otroligt sköna täcken och fynda porslin så det var värt det.
 
 
På kvällen kom Felicia hem på sin rast innan hon skulle gå ut på konsert och vi åt middag tillsammans med vår italenska vän Dario. Sedan vinkade vi adjö till Dario och sedan Felicia för vi skulle på House-Warming party hos Pierce, Richard och David. Det var en mycket speciell fest, men lärde känna lite nya människor.
 
 
Åkte tåg för andra gången på söndagen för att möta Felicia på Oxford St. och hämta upp hennes grejer och dra med Paulina och Amanda hem till oss för te och kakor.
 
 
 
Igår såg jag på Control, deppade lite över att Ian Curtis var så fucked-up och tyckte synd om hans fru Debbie och Annik, åt flingor och yoghurt <333 i min underbara säng <333.
 
 
HA DET!
 
 
 

trappuppgång

Kategori:

Vi har en helvitt trappuppgång med undantag för den vinröda heltäckningsmattan. Med endast en fungerande lampa är det kolsvart på kvällen, men under dagen lyser den upp. Vi hänger tvätt på linor och radar upp ett sko par per trappsteg. Dessutom leder fönstret i trappan till ett cementtak som vi gjort till balkong.
 
 
 

Några dagar senare

Kategori:

Jag sitter just nu på ett hippt café på Curtain Road där de spelar dunka musik som överröstar min skitiga folkrock eller vad ska kalla Crystal Stilts senaste platta som jag fann i veckan.
 
 
Så söt kan man vara hår som ligger stelt av svett och en nymogen finne på bröstet eller så kanske jag bara är grymt stenad på toppen av min kokain-kick. Good times!
 
Vad har jag för mig annars då förutom att vara down med alla c00la shoreditch-hipsters på café? Jo jag...
 
- Köper massa mat för mina pengar, dyr kinesisk mat med ingefära som var asgod
 
 
eller Prêt A Manger frukost innan jobbet,
 
 
alt. mitt stammisställe på vår gata där jag blivit lite vän med ägaren.
 
 
- Går på visningar som vanligt och som vanligt är mäklarna dumma i huvudet och bokar in oss på en visning för en etta... Vi är tre storvuxna vikingar dvs ingen rum för oss i den läggan. Men fin dörr hade den...
 
 
Här går Axel och knaprar på en snickers utanför den lilla lägenheten när King's Cross.
 
 
- Köpte New Balance för att inte mina fötter skulle dö av de stenhårda Doc's sulorna, JUST DET! Jag har blivit med jobb.
 
 
- Tar en del ego-bilder på toan...
 
 
Här har vi 1.Trött som fan vill inte jobba 2.Mitt hår är ganska galet men inte lika galen som jag 3.Jag lyssna denna här medan jag bajsar, hatar patriarkakatet och hör några ungrar som kissar med öppen dörr på toan brevid. 4. Fyllan.
 
- Tvättar i en mintgrön laundrette innan jobbet och läser 1000 sidor om hälsa, säkerhet, jobbkontrakt etc.
 
 
- Dricker öl, spelar TP med hostel folks och knaprar solrosfrön.
 
- Sjunger Ellen sa Nej medan en fransk kille twerkar till min skönsång i en mörkpark.
 
 
- Äter fish and chips i en rondell i Covent Garden efter jobbet, men Axel fick ingen fish utan en fish pie för jag hann köpa den sista. Kan även tillägga att Axel fortfarande lägger skulden på mig för att han inte fick sin firre.
 
- Jobbar på Le Pain Quitidien och får asgod lunch från menyn gratis. Provade Bruschetta igår efter att en av kockarna tipsade mig. Hade nog aldrig beställt det självmant men det var verkligen grymt gott!
 
 
- Har allt från akward till trevliga samtal med mina arbetskamrater. Exempel på en obehaglig konversation som jag hade igår med en kille av kökspersonalen.
 
Where are you from? 
Sweden
Good... *Han ler lite obehagligt*
 
- Sitter bredvid, även vid vissa tillfällen pratar med en sovande Axel på Over-, underground eller buss.
 
 
- Promenera hem och se världens största crackfox. Den var läskigt stor.
 
 
 
Nu ska jag dricka öl innan arbetslivet kommer ikapp mig. HA DET!
 
 
 
 
------------>SPOTIFYLISTA<------------
 
 
En nackdel med att inte vara i GBG förutom att inte få vara med mina bästa människor, att missa 1000ungafeminister-aktionen/er...
n

två veckor

Kategori:

 
 
Natten till den sjuttonde låg jag sömnlös, vettskrämd och förväntasfylld för jag och Axel hade varsin enkelbiljett till London. När jag vaknade tre timmar efter att jag äntligen somnat, packade jag det sista och min mamma vinkade av flygplatsen och snart var min utsikt endast moln. 
 
 
Efter tre timmar byttes den ut mot paddington stationens tak där jag och axel huserade ett tag ätandes i väntan på att Felicia skulle vakna.
 
 
Dagen efter vår ankomst var vi mest hungrig och förvirrade, haha, vilket vi fortfarande är antar jag.
 
 
På gatan där vi bor just nu finns det ca 20 ställen man kan köpa hamburgare etc. för under 2 pund. Dock har de inte så många veggie alternativ och jag föredrar Sainsbury's. Men vi har också gjort andra saker än att äta och vara förvirrade.
 
 
En tisdag spatserade jag runt i Covent Garden, lämnade CV hos London Graphic Center och köpte spexiga pennor (syns ej på bilden) tills jag fastna med en cappucino och en Ellen på skype. 
 
 
Efter en pratstund på 1,5 h ringde Axel och frågade vad jag höll hus för vi skulle ta oss till...
 
 
Museum of Natural History och se dinosaurier (som såg helt eb ut). Ps. Den vita statyn är ingen mindre än MR DARWIN! Alla naturares Mr Darcy så att säga.
 
 
 
 
Vad kan man göra mer då i London Town?
 
Jo man kan söka jobb hos American Apparel men då måste man ha massa bilder på hur man klär sig så man skiter i det och går på visning av en fantastisk lägenhet i Dalston.
 
 
Vad gör man efter det då? Jo då tar man sin Axel och sin Amerxicana kompis Richard aka Jesus aka Couscous under armen och dricka öl på en najs bar, sno glaset till den framtida läggan och köp mer öl så man kan promenera ner längs Kingsland Road och bli fulla medan man pratar om shewees och wigwacks.
 
 
 
Man kan också skrata åt skyltar som egentligen inte är roliga som den här på Curtain Road.
 
 
 Man kan lägga 11 pund i Notting Hill på Fish and Chips och chockera bartendern när man är svensk som han.
 
 
Man kan äta wraps med mango smoothie i Regent Park.
 
 
Sedan när man promnerat i parken kan man upptäcka att de stäljer mojito fudge vid stabell market och äta på Bk likt de kungar man är.
 
Efter vårt camden äventyr tog vi Felicia och två gömda flaskor med vodka mot en trebandskonsert.
 
 
Vi fightades i publikhavet medan vi dansade till 
 
 
När banden spelat klart, vodkan uppdrucken, gratis ölen lika så och min väska var full av glas var det dags att bege sig hem med ännu mer glas till vårt framtida hem, en ny norsk kompis på facebook och musiktips från brittiska iceage-fans.
 
 
 
Felicia, för dem som inte vet det, är den som vi ska flytta in med om allt går som det ska. Därför var vi tre och kickade på ännu en lägenhet eller snarare radhus med 3 rum, kök, badrum fördelat på tre våningar med en scuba dive-hall. Vi ska ha scuba dive-party, ni är inbjudna!
 
 
 
 
I lördags bestämde vi oss för att vara lediga så vi gick till British Museum efter en frukost på ett trevligt ställe där vi huserar.
 
 
Det var så mycket folk så vi dog och jag mådde bajs för jag var sjuk så vi gick efter någon timme. Dock var museumets tak fantastiskt som alltid.
 
 
 
Efteråt var det enda jag ville ha te så jag satt mig och drack te och målade medan Axel kollade in några frimurare.
 
I söndags var jag på provjobb som jag fått efter en gruppintervju som hölls på fredagen. Det gick asbra och jag kände mig ganska grym, dock var den stenhårds pose-bilden innan intervjun. Så jävla anställningsbar var jag!
 
 
Jag belönade min insats med att äta lax och quinoa på Prêt a Manger och sedan möttes Axel och jag i Holborn för att leta skor åt honom på topman.
 
 
På kvällen såg vi en crackfox, det var med glädje och rädsla jag jagade den för att ta en bild. Senare drog vi och amexricanen och några andra kiwis från vårt hostel våra ässes tillsammans med öl mot Finsbury Park där vi satt tills klockan blev morgon. Vid fem klättrade jag, Axel och en aussie över stängslet som omringade parken för att promenera hem till lykke li. Tre timmar senare vaknade jag upp för att gå på en jobbintervju, sjuk och sömnlös. Men det gick bra trots allt och jag har en trial på lördag. Weoh!
 
 
Efter min intervju däckade jag och Axel gjorde sig i ordning så drog vi på jakt efter hans april-byxor.
 
 
Jag har börjat måla en del med bara tusch på min CASSART-block.
 
 
Imorgon ska jag jobba mitt första pass på Le Pain Quitidien. Idag ska vi på visning för en lägenhet vid King's Cross och så ska jag försöka tvinga med Axel på bio.