MRIMTTSSON

din dröm är min dröm

Kategori: allt å alla

Jag hör Emma röra sig på andra sidan väggen. Ibland kan jag höra henne suck, hosta eller vända på sig. Tänk att båda kan ha så svårt att sova. Det är något med den där familjen Mattsson. Vilka psykos.

talking heads

Kategori: allt å allaMitt engelska prov är imorgon så jag sitter och försöker klura ut hur min lärare tänker så jag inte behöver lära mig 250 ord idag. Jag har en tendens att skriva att-göra-listor varje gång det är något jag behöver eller ska göra, igår bockade jag av ett antal punkter jag skrev upp för åtminstone 3 månader sen. Jag har nämligen köpt mig ett gitarrfodral, frågat ut en stackars expedit på gitarren om olika nationaliteter på telecasters, köpt mig ett par svarta jeans då mitt enda par har fått ett hål på knät och dessutom har jag lånat hem ett par glassögon på prov. Det är så svårt att få det rätt med glassögon. Det stod mellan två, det ena paret satt bättre så det fick följa med hem på prov. Men det första min syster sa var att jag såg ut som jag försökte vara media. Kanske ska jag tänka i andra baner. (bilderna ovanstående är försök i att ta kort på dem som istället blev bilder på en hatt jag köpte för ett par helger sen med Malin och en sommarklänning)

Igår tog jag med Malin på en spelning mina klasskompisar hade, de var duktiga. Sedan åkte vi hem till mig och pimpade klart Malins skor tills vi nästintill somnade.
Idag blir det plugga. Hoppas jag överlever. (Men det gör man alltid).

When we go to war, I always keep a picture of you in my heart.

Kategori: allt å alla

Det var ett tag sen Emma fick komma ut, så här är hon nu i egen hög person. Min älskade syster.

Skäggiga damen.

Kategori: allt å allaJag vaknar förvirrat upp i mitt eget hus. Hur hamnade jag här?-känslan. Malin och mitt samboskap är över och särboskapet börjar. Fast bara tills 2 juni, då blir det Siesta och sen boende hos Malins mamma som är i New York då. Åh denna dag har bara gjort mig pepp på sommaren och allt som är inplanerat. Snön börjar smälta och hela tiden får jag liksom många andra känslan av att våren är här (för att sedan nästa morgon finna att den känslan ersatts mot minusgrader och frost).

Även om så var fallet idag så känns det som en ganska bra dag ändå. Jag hade två lektioner med en ny engelska lärare och samma mattelärare. Slutade klockan tolv och drack kaffe med Signe i skolan tills ett då vi begav oss till statsbiblioteket. Där försökte vi hitta ett bord där vi kunde sitta för att bli en del av alla de olika studenterna som plugga. På vår färd till lexikonen träffade vi på en berusad som bestämt skulle vara med på Tv ikväll. Jag lämnade Signe ganska snabbt bland några konst-stundenter och begav mig till Valand för att hoppa på trean och träffa på min efterlängtade vän. Ellen och jag satt och skrattade åt allt onödigt som nödvändigt (Hamburgare i barnvagnar). Vi led på grund av alla skolbarn från vår förra skola tills hon skulle av och jag blev ensam kvar med beatles-låtar och körer som sjöng rumpa. Nu blev det väldigt långt insåg jag, men hann träffa Malin en stund för info om Taizé (peppen) och min mest besökta sida blev idag tyda.se (engelskaprov).

Nu ska jag ta mig en kvällmacka och kanske läsa "räddaren i nöden" eller Harry Potter får se vad det blir.
Hoppas imorgon blir en lika bra dag. Hejdå!
Jag gjorde en gif, men det blev ingen gif. Översta bilden är Eds kyrkogård som ligger vid vattnet.

Spin my head around. I want to feel something inside.

Kategori: allt å alla


Musten har gått ur mig. Jag känner mig jätteslö. Funderar på att klippa mig en tjock lugg när jag egentligen borde öva på de 100 (eller hur många som ord som kan tänkas rymma i 23 sidor) engelska ord jag har på prov måndagen om mer än en vecka. Idag har varit en bra dag, men jag antar att det är kylan och stressen av läxor som tynger ner en. Jag och Malin pratade om hur bra det hade varit om vi hade slutat skolan, bodde i en egen lägenhet och kunde flyga fram här i världen utan några problem. Tänk vad mycket problem det finns i skolan.

Jag hade tänkte lägga in ett par bilder från jul, men tror jag vill se lite bilder från när man slapp frysa. Bilder från tidig höst.

Nu ska jag nog funderar ut om jag ska ta till saxen, göra min engelska eller kanske spela gitarr. Adioooos!

I got no hair.

Kategori: allt å alla


IMORGON FIRAR JAG OCH MIN HJÄRTEVÄN 1 VECKA I SAMBOSKAP. Jag har skrivit in det i kalendern.
Nu har vi bestämt att vi borde plugga. Hittar bilder från lovet. Fint.

creepers mondo

Kategori: allt å alla

Just nu är jag ganska cool och hoppar runt i mitt hus med nya stövla och ätandes valnötter. Nästan precis så räddade jag och min mamma skalbaggen som bodde i vårt badkar. Den fick ett nytt hem i en pelagonkruka. Jag ska spela gitarr nu tror jag och fortsätta lyssna på the smiths när jag läser lite gemu. Hejdå.

Göteborg.

Kategori: allt å alla

Jag var som sagt med mina fina vänner under lovet. Här kommer filmen jag utlovade.
Kafehäng med födelsedagsgratulationer, självförsvarsdans och spå i teblad, förvirring, spårvagnsturer, rondellsklotter, dans på buss, Hoppa i snö, ekot på en damm, trötta människor, Emelies söta hand, japanska transvestiter, röda öron, rosa himmel, en nyår som var otroligt fin med inte kom med på film, stark soppa, Förlåt Alice för vi mobbade din skånska<3, Greveholm, House of bamboo-dårar, hemska bilder, fina bilder, Wes Andesson-Marathon, dans dans till electro, pop-glasögon, Your mum's chest hair, ögon på ögonlock, Skratt, skriva berättelser, gitarrspel, Alice är otroligt duktig, Malins historia om doktor Joachim och Kent, fattiga riddare, ett oändligt springande efter bussar, känslan av att vara lycklig, mössor med öron, jordglober, färga Elins toppar blå men det blev grön, flumma runt, dö lite grann framför diselråttor och sjömansmöss, planera att springa efter tåg, vara allmänt deppig för resan hem, skratta, springa efter ett tåg, Alice ramlar. Vi tar farväl går skilda vägar så var denna visiten slut. En väldigt fin sådan.
Jag saknar er.

Where do you go to my lovely?

Kategori: allt å alla

Matilda filmen.
Joy Division.
Rushmore.
Sista dagen på lovet. Jag skulle kanske repa, men mina bandkamrater sover troligen fortfarande så vi får se hur det blir. I fredags var jag på statsbiblioteket med Anna och Linnea och var allmänt förvirrade, men lyckades finna två böcker. Sedan promenerade vi genom vasaparken från Avenyn till Vasa. Där fika vi och förstörde plastbestick så alla andra blev tyst och såg snopna ut. Sen träffade vi Elin och åkte hem till mig. Tittade på de olika filmerna vi gjorde i nian, åt fattiga riddare, såg på Lorangan, Datanjang och Masarin-filmen medan vi väntade på att kunna se Matilda. Det var en riktigt fin dag speciellt då jag inte sett dem på 200år.
Anna med Ellens skor och jag.
Wes Anderssons The darjeeling limited.
Igår träffade jag en bakpotatis vid namn Ellen. Vi hoppa runt, åt mat, Ellen somna till film medan jag låg och sjöng med. Sen hoppa vi runt lite mer och kom fram till att vi skulle få väldigt fina barn om vi var tillsammans.
På måndag börjar jag skolan, gitarrlektion.
Tisdag flyttar jag hem till Malin och ska bo där på obestämd tid. Dessutom får jag sista biten av min tandställning.
Onsdag, inte vilken onsdag som helst utan Donneronsdag.
Torsdag, de två engångskamerorna jag lämna in är framkallade och jag vet inte vad som finns på dem.
Fredag, Malins film är klar. Kanske bandrep.
Jag kommer dö lite av läxor och tandställningen, men på något sätt känns det som jag kommer överleva denna veckan.

En liten video, innan en stor video.

Kategori: allt å alla

Mina vänner från Värmland, Skåne och andra delar av Göteborg är hemma nu. Det har varit väldigt fint att ses. Ganska konstigt också att vara med varandra hela tiden i över en vecka och sen finna att ens rum är tomt.
Vi har haft otroligt fint och jag peppar nästa gång. Kanske är det vår då. Det peppar jag med.
Lägger nog upp en video till. Och bilder senare om jag hinner. Nästa vecka flyttar jag in till Malin. Det ska bli roligt. Prova på att bo ensam i en lägenhet. Inte fel.
Vill du se bilder från dessa dagar eller nyår gå in på dessa barns bloggar, Alice och Malin.